Security Diensten

Beveiligingsadvies en ondersteuning

Graag ondersteunen wij u bij het organiseren van uw beveiliging. Om een beeld te schetsen van onze ervaring en deskundigheid zijn hierna een aantal markante producten en diensten benoemd. U kunt ons natuurlijk ook met een unieke vraag benaderen. De meeste beveiligingsadviezen zijn uiteindelijk maatwerk.

De volgende producten en diensten kunnen wij op korte termijn en tegen zeer gunstige tarieven aanbieden.

Security Risk Management

Beveiligingsadvies en -ondersteuning

Graag adviseren en ondersteunen wij u bij het inrichten en onderhouden van uw Security Management Systeem volgens de Security Management Systeem Norm 2017. Wij zijn de initiatiefnemer van deze managementnorm – een kwaliteitsnorm voor beveiligen – die in oktober 2016 is gepubliceerd. Hiermee kan de integrale beveiliging van een organisatie volgens een breed gedragen norm worden gestructureerd, verbeterd en geaudit. De SMS Norm 2017 is volgens de High Level Structure (HLS) van ISO opgebouwd en de ‘look and feel’ zal menig manager daarom bekend voorkomen. Ook biedt de norm de mogelijkheid om de kwaliteit van de beveiliging aan derden aan te tonen, bijvoorbeeld via een externe audit. Ook is het mogelijk de beveiliging volgens deze norm te laten certificeren.

Kaft SMS augustus 2017 -min

Graag ondersteunen wij u bij het implementeren van deze norm.

 

In januari 2017 is van deze norm overigens ook een Engelstalige versie gepubliceerd: de Universal Security Management Systems Standard 2017.

USMS 2017 for Security Management

Security Scan

Op basis van meer dan 30 jaar ervaring analyseren wij de gerealiseerde beveiliging van uw organisatie op hoofdlijnen. Dit doen we aan de hand van een kader dat we eerst samen overeenkomen. Dat kan de Security Management Systeem Norm 2017 zijn, maar ook BREEAM MAN 8, BORG/VRKI regeling, TAPA, ABDO 2017, ISO 28000 of TIA-942 voor Data Centers.

Het scanrapport bevat een schets van de organisatie, het beveiligingsconcept en de relevante risicosituaties, een overzicht van de pregnantste kwetsbaarheden en tekortkomingen, aanbevelingen  voor het mitigeren van kwetsbaarheden en het realiseren van ‘quick wins’ en een bijlage met het referentiekader en in welke mate daaraan wordt voldaan.  Waar nodig zal verdieping in overleg worden aangebracht.

Verklaring van toepasselijkheid, beleidsplan, PIP etc.

Volgens de Security Management Systeem Norm 2017 dienen verschillende activiteiten te worden uitgevoerd en vastgelegd. Graag ondersteunen wij u bij het uitvoeren van die activiteiten. Na het samen opstellen van een Implementatieplan kunnen we een Security Beleidsplan opstellen en de Verklaring van Toepasselijkheid vaststellen. Na een Periodiek Inspectieplan (PIP) en een Security Baseline kunnen we u ondersteunen bij het opstellen van een Risicoanalyse en een Beveiligingsplan per locatie.

Beveiligingsplan

In het beveiligingsplan zijn naast een risicoprofiel alle beveiligingsmaatregelen (organisatorisch, procedureel, personeel, bouwkundig en elektronisch) beschreven en via overzichten en plattegronden inzichtelijk gemaakt. Graag stellen wij uw beveiligingsplan op volgens de indeling van het ABDO 2017, DHM of vergelijkbaar.

Risicoanalyse

In de risicoanalyse worden de te beschermen belangen van de organisatie, de reële dreigingen en de eventuele kwetsbaarheden in de beveiliging in een risicoweging samengebracht. Met aansprekende scenario’s worden de risico’s helder en geloofwaardig weergegeven. Eventuele (beleids)voorstellen ter verbetering van het risicomanagement zullen beknopt worden onderbouwd. 

Deze gedetailleerde analyse van de belangen, dreigingen en kwetsbaarheden kan uitmonden in concrete aanbevelingen voor mitigerende maatregelen, eventueel aangevuld met een kosten-baten analyse.

(Interim) Security Management

Graag ondersteunen wij u bij het opzetten, invoeren en/of managen van de beveiliging, liefst door het inrichten van een volwaardig Security Management Systeem. Dit kunnen wij projectmatig, in korte trajecten of gespreid in de tijd met een beperkte inzet per week. 

Begeleiding van Security aanbestedingen

Graag ondersteunen wij u bij Security aanbestedingen met het opstellen van (EU) aanbestedings- en uitvraagdocumenten, functionele beschrijvingen, bestekken, nota’s van inlichtingen, beoordelen en wegen van offertes en het leiden van informatiebijeenkomsten en selectieprocessen.

 

BREEAM-veiligheidsscan

Veiligheid Nieuwbouw en Renovatie / Gebiedsontwikkeling (credit MAN 8 Veiligheid)

Ook bij BREEAM certificering kunnen wij u ondersteunen. Een veiligheidsadvies en opleveringstoets bij Nieuwbouw en Renovatie(credit MAN 8 Veiligheid) kunnen wij snel uitvoeren.

Activiteiten zijn: bestudering van de bouwplannen, tekeningen, beveiligings-plannen en ontwerpen; locatiebezoek en interview met bouwteam, opdrachtgever en gebruikers; veiligheidsadvies (over de vereiste beveiligingsmaatregelen); overleg en afstemming tijdens de bouw; en afsluitend een oplevertoetsing met eindrapport.  

Graag ontzorgen wij de BREEAM-coordinator op dit gebied.

Veiligheid Bestaande Bouw / In-Use (credits MAT003, MAT004, MAT005 en MAT101)

Dat geldt ook voor BREEAM-veiligheidsscan, beveiligingsadvies en eindtoets bij Bestaande Bouw – In-Use(credits MAT003 Beveiligingsadviezen, implementatie, MAT004 en MAT005 Inbraakalarmsystemen, aanwezigheid en doormelding en MAT101 Opstellen beveiligingsrisicoadvies).

Activiteiten zijn: bestudering van bouwplannen, tekeningen, beveiligingsplannen en ontwerpen; locatiebezoek en interview met bouwteam, opdrachtgever en gebruikers; beveiligingsadvies (over de vereiste beveiligingsmaatregelen, inbraakalarmsystemen, aanwezigheid, doormelding en implementatie); beveiligingsrisicoadvies; overleg en afstemming tijdens de bouw; en afsluitend een oplevertoetsing met eindrapport.

Ook hierbij ontzorgen wij graag de BREEAM-coordinator.

Spit Security is uw BREEAM preventie adviseur en veiligheidsadviseur.
Bel of mail gerust voor een offerte of een prijsindicatie.

Mail: info@spisec.nl

Bel: 064 010 5355

 

Business Continuity Management (BCM) volgens ISO22301 en ISO22313

BCM-Scan

Met een BCM-Scan analyseren wij de kwetsbaarheden en mitigerende maatregelen op hoofdlijnen met aanbevelingen voor verdieping en ‘quick wins.

BIA

De Business Impact Analyse (BIA) is een gedetailleerde analyse van kwetsbaarheden en de mogelijke impact van incidenten met aanbevelingen voor mitigerende maatregelen. 

Graag ondersteunen wij u bij het verbeteren van uw Business Continuity Management Systeem. 

Bel of mail gerust voor een prijsindicatie. Mail: info@spisec.nl of Bel: 064 010 5355 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.