Meer over de SMS 2017

Ondersteuning bij het inrichten van beveiliging met de Security Management Systeem Norm 2017

Bent u in control?

Kan de directie aantonen ‘in control’ te zijn? Ook voor veiligheid en security? Zo ja, dan hoeft u niet per-sé verder te lezen. Zo nee, dan is dit iets om over na te denken.

Veiligheid Organiseren

Om organisaties te helpen ‘beveiliging’ als onderdeel van het veiligheidssysteem in te richten is een norm gemaakt, de Security Management Systeem Norm 2017. Deze norm helpt bij het inrichten van een security managementsysteem dat een gewenst rendement levert tegen acceptabele inspanningen en kosten.

Processen beheersen

Managers en CEO’s zijn gewend een organisatie op hoofdlijnen aan te sturen. Om daarin te ondersteunen is ooit de ISO 9001 Kwaliteitsmanagement opgesteld. Voor vakgebieden zoals informatiebeveiliging en bedrijfscontinuïteit zijn doelgerichte normen opgesteld zoals de ISO 27001 en ISO 22301. Voor beveiliging is er nu ook een norm. Deze is voor alle organisaties – groot of klein – toepasbaar.

Onafhankelijke audits

Nu kan de integrale beveiliging van een organisatie volgens een breed gedragen norm worden gestructureerd, verbeterd en geaudit. De SMS Norm 2017 is volgens de High Level Structure (HLS) van ISO opgebouwd en de ‘look and feel’ zal menig manager daarom bekend voorkomen. Ook biedt de norm de mogelijkheid om de kwaliteit van de beveiliging aan derden aan te tonen, bijvoorbeeld via een audit.

Alle aspecten van beveiliging

De norm raakt aan alle aspecten en maatregelen van beveiliging. Van toegangscontrole en beveiligingsschillen tot Travel Security, en van risicoanalyse en screening tot incident- en crisismanagement. De norm heeft bijlagen met essentiële beheersmaatregelen, een implementatiehandleiding en nog veel meer. De kwaliteit van de norm is geborgd door een commissie van zeer ervaren security professionals. Zij staan in voor de compleetheid en relevantie van de inhoud.

Ondersteuning

Het Adviescentrum BVI is intensief betrokken geweest bij het opstellen en introduceren van deze management norm. Zij hebben jarenlange ervaring met het analyseren van complexe veiligheidsrisico’s. Onze adviezen zijn bondig, uitvoerbaar en doeltreffend. Graag ondersteunen zij u bij het inrichten van een security management systeem in uw organisatie.

De website van Adviescentrum BVI is te vinden op http://www.AdviescentrumBVI.nl


Zie SMS Norm 2017 op Lulu.com


5 voordelen van deze norm

  1. Beveiliging wordt transparant en beter te communiceren.
  2. Structuur en prioriteiten brengen strategische doelen dichterbij.
  3. Beveiliging als onderdeel van risicomanagement.
  4. Draagvlak binnen de organisatie.
  5. Beveiliging kan worden geaudit.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.